Hisarönü is de ideale vertrekbasis om de omgeving te verkennen.

Naast genieten van uw eigen terras of zwembad, kunt u ook naar het nabij gelegen Ölüdeniz met zijn hagelwitte zandstrand en de befaamde Blue Lagoon gaan. Bent u in voor iets actiefs, dan raden wij de bekende wandelroute de Lycian Way aan of een dagtrip naar Rhodos. Of dichter bij huis naar de sfeervolle typisch Turkse plaats, Fethiye met zijn prachtige wandelpromenade.

 

Hisarönü & Ovacik

Hisarönü en Ovacik liggen tegen elkaar aan. Hisarönü is de ideale vertrekbasis om de omgeving te verkennen. Het stadje Ovacık ligt op de lage helling van het Babadağ gebergte en is omgeven door dennenbomen. Het ligt samen met Hisarönü in een grote vallei en biedt op sommige plaatsen prachtig uitzicht over de baai van Ölüdeniz. Dit ontspannen en vredige oord komt in de avond helemaal tot leven en heeft een klein centrum met winkeltjes, restaurants en bars. Met de Dolmuş-bus bent u in, 10 minuten aan het strand van Ölüdeniz en in 20 minuten in de stad Fethiye.

Ölüdeniz

De badplaats Ölüdeniz ligt aan een hagelwit zandstrand, de befaamde Blue Lagoon en heeft één van de prachtigste baaien van Turkije. Niet voor niets is het strand van Ölüdeniz het meest gefotografeerde strand uit het Middellandse zeegebied. Overdag geniet u in alle rust van de zon en de zee en in de avond van de bruisende horeca. Ölüdeniz is heel bekend door zijn watersport- en paragliding mogelijkheden. Het uitgestrekte panorama wordt mogelijk gemaakt door de uitzonderlijke hoogte van het Babadag gebergte.

Fethiye

Fethiye is een sfeervolle badplaats aan de Lycische kust. De omgeving is bezaaid met kleine baaitjes en overblijfselen van de oude Lycische stad Telmessos. Fethiye heeft zelf geen strand maar heeft wel een haven. Daar is de typische Turkse sfeer goed bewaard gebleven. De prachtige wandelpromenade en de kleine straatjes met stalletjes en theehuizen ademen een typische Turkse sfeer.

Göcek

Göcek is een populaire jachthaven voor toeristen, rijke Turken en de internationale jetset. Het stadje ligt ingesloten tussen de azuurblauwe zee en het met groen begroeide Taurusgebergte. In Ottomaanse tijden werd Göcek als chroomhaven gebruikt en volgens de legende is dit het gebied waar Icarus landde nadat hij te dicht bij de zon vloog. Vooral onder zeilers is Göcek geliefd vanwege de unieke archipel van eilanden en baaien. Vanuit de afgeschermde baai, die als natuurlijke haven dient, kunt u de 12 eilanden boottocht maken en zelfs binnen 1,5 uur naar het Griekse eiland Rhodos varen. Als u geluk heeft, kunt u onderweg zelfs dolfijnen en schildpadden spotten.

Deze pagina delen: